A programról

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Hogy akkor mi ez a stop? És hogy kerül ide az alkohol?

Ennek az oldalnak az ötlete sok hülyülés és ökörködés után pattant ki a fejünkből. Mert ebben a szédült világban kicsit mi is olyanok vagyunk, mintha mindig lenne bennünk egy kis nyomás. Valami szűnni nem akaró pörgés és bódulat. Tudod, mint az esti gyorsnál. Csak mi semmit nem szedünk hozzá. Szintetikusok nélkül megy. Magától.

De néha nekünk is elég a sokból: nem akarunk fontosak lenni, megoldani, átgondolni, megérteni, letudni. Ilyenkor mi is megnyomjuk azt a piros gombot:  STOP a rohanásnak, STOP a nehéznek, STOP a rögtönnek és STOP a többieknek is. Megállunk, hogy legyen erőnk továbbmenni. Leülünk, csak úgy. Semmitteszünk, csak úgy. Vagy épp szórakozunk: megtesszük, amit annyira vártunk már, mert rég megígértük magunknak. Ártalom és önpusztítás nélkül. Mert mi nem felejteni akarunk. Hanem érezni, hogy ÉLÜNK.

Most talán azt gondolod, hogy átverés ez az egész. Vagy egy újabb céges marketing akció. De nálunk egyik sem cél. A Többit Te döntöd el.
De 8 gyerek már elindult, hogy megváltoztassa a világot..

Ha máris rohansz, ám legyen. De ha maradsz, elmondjuk neked, hogy miért jó, hogy itt vagy.

Lehet, hogy túl sok dolgot szeretnénk máshogy látni, mint ahogy van. De az is lehet, hogy csak jobbnak szeretnénk látni a világot. Motoszkál bennünk valami, hogy talán ezt is, meg azt is lehetne jobban is csinálni. Tudod, mint Amélie a filmben.
És sokszor beigazolódik, hogy lehet. Amikor elkészülünk valamivel, valóságos elvonási tünetek jelennek meg rajtunk. Mint az alkoholstopposoknak. Mert ez az adrenalin, ez a bódulat, hogy miért ne lehetne, soha nem hagy minket békén. És tényleg nem kell hozzá semmi más, csak a bátorság. Belevágunk és kitalálunk valami eszementnek tűnő dolgot. Mint a Metro c. 6 percesben a nevető pasi. Na, ez az amiért létrehoztuk ezt az oldalt. Ez az amitől bepörgünk. És miközben dolgoztunk, rájöttünk, hogy nagyon sokan vagyunk. Többen, mint azt elsőre gondoltuk.

Van egy belső útjelzőnk, amit nagyon komolyan veszünk. Tényleg.
Ezért nem akarunk politikával foglalkozni, ezért nem akarunk mindent tudó gurukat és ezért nem akarunk megváltoztatni senkit. Nem vagyunk zöldek, meg kékek, meg pirosak, meg feketék, sárgák és fehérek sem. Nem vagyunk egyik oldalon sem.
És mindenhol ott vagyunk.

Azért csináltuk ezt az egészet, hogy legyen egy olyan hely, ahol nem úgy néznek ránk, mintha földönkívüliek lennénk. Ahol az internet nem nick nevek mögé bújt emberek millióiból áll, hanem olyanokból, akik vállalják önmagukat és a globális, vagy helyi problémákban mindig a megoldást, a kihívást látják. Ezen az oldalon bárki, korhatár és hovatartozás nélkül megfogalmazhatja, hogy szerinte mi a jó az életben, hogy melyek azok a dolgok, amelyek előre viszik az életet, és hogyan találnak rá az igazi értékekre. Vagy, hogy hogyan tölti ki a huszonnégy órát anélkül hogy leinná, vagy bedrogozná magát.

Ért már kudarc? Minket nem is egyszer. Nullázás? Aha. Káosz? Hát persze. Állítólag minél több pénzünk van, annál nagyobb emberek vagyunk. Annál nagyobb lehet az autónk, a tévénk, a telefonunk és a többi. Látszólag tényleg a méret és a mennyiség lényeg. Legalábbis ezt sulykolják a fejünkbe. Vagy ha nem, akkor a szolgaságot, az egyenszürkét.
Az első padló után felállni persze nem könnyű, a másodiknál már alig marad erőnk, a harmadik meg… Akinek sikerül, az lesz a király, akinek nem, az állítólag maga a selejt. Társadalmi értelemben ő lesz a gödör legstabilabb alapja. Talán mert túl hülye ahhoz, hogy feljebb jusson. Vajon tényleg így van?

Persze mindennek létezik egy másik oldala is. Az élet ennél lehet sokkal több és sokkal izgalmasabb. Sokan valódi nőket, valódi férfiakat, valódi hajnalokat, valódi éjszakákat, valódi találkozásokat, valódi élményeket keresnek. Mert sejtik, vagy tudják, hogy vannak átkozottul jó pillanatok is a világban. Kijózanítóan valóságos és felemelő dolgok. Csak még mindig túl kevesen tudnak róla.
Rajtunk biztos nem múlik, hogy ez megváltozzon. Itt csak arról olvashatsz, ami előrevisz. Téged, minket, a világot. A fogyasztói társadalom új gondolkodóit.
Egy kicsit olyan ez, mintha egy, a jelenlegivel párhuzamosan épülő világba lépnénk. Ebben a világban azokból lesznek hírességek, akiknek a szenvedély nem kóros függőséget jelent, akiknek a szeretet nem csak az ünnepekre szól, akiknek a hite nem ismeri a lehetetlent. (lásd a Boldogság nyomában című filmet)
Ők és Ti együtt vagytok a mindennapok láthatatlan hősei. Ennek a párhuzamos új világ jövőbeni sztárjai, példaképek, tanítók és hírvivők a jóra.

Itt az idő, hogy megmutassuk őket, itt az idő, hogy végre bemutatkozzatok. Hogy mások is erőt meríthessenek Belőled és a Te példád azoknak is segítsen, aki tanácstalan, vagy akit a nézetei miatt többnyire eretnekeknek néznek. Csatlakozz Te is az Alkoholstop Csapatához!


Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Írd be az ellenőrző kódot:
captcha

A Programot és az oldalt működteti:heimpal_alapitvany_logo

 

 

Translate »