Tessék kérem kávézni!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Március 21-én, a Költészet világnapján a kedvenc verssorod vagy idézeted egy kávét ér. Az akcióhoz a világ 24 országában, köztük Magyarországon is, több mint 1100 kávézó, bár és étterem csatlakozott.

“Harminckét éves lettem én – meglepetés e költemény csecse becse: ajándék, mellyel meglepem e kávéházi szegleten magam magam.” 

József Attila: Születésnapomra című versének részlete lett az egyik hívószava, a Julius Meinl, a Költészet Világnapja alkalmából indított, rendhagyó kezdeményezésének is. 2015. március 21-én, szombaton ugyanis egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik. Ezen a napon a vendégek kávéjukat, egy idézettel vagy verssel is kifizethetik.

A globális kezdeményezés mögött Julius Meinl bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Hagyományteremtő szándékkal, idén először Magyarország is csatlakozott a felhíváshoz.

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Translate »