KREATÍV PÁLYÁZAT A JÓZSEFVÁROSBAN TANULÓ FELELŐS KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

józsefváros - alkoholstop - heim pál alapítvány

A Heim Pál Alapítvány pályázatot hirdet, amiben a kerületi középiskolás diákok mutatják meg, mit gondolnak, és mit javasolnak az alkoholfogyasztás okozta veszélyek visszaszorítására. Rajzolj, fotózz, videózz, beszélgess másokkal és mondd el saját véleményed!

Pályaműveket az alábbi kategóriákban várunk:

1. FOTÓ/GRAFIKA: Alkoholfogyasztás tilalmát jelző tábla, piktogram
A kerületben az alkoholmentes övezetek/vendéglátó egységek jelölésére olyan egyedi, kreatív és jól érthető grafikákat, plakátterveket, piktogram ötleteket várunk, amelyek a hagyományos, egyhangú tilalom helyett újszerű, dekoratív és nemzetközileg is jól érthető jelzést biztosítanak. Az ideális pályamű tilalom és kizárás helyett, hangulatában és tartalmában az alkoholmentesség előnyeit hangsúlyozza. (tisztaság, nyugalom, gyermekbarát légkör, biztonság)

2. VIDEÓ: Riportfilm a Józsefvárosi alkoholmentes övezetek megítéléséről
Hol és milyen helyeken tiltott az alkoholfogyasztás Józsefvárosban? Mi a véleménye az alkoholmentes övezetekben lakó és dolgozó embereknek a szabályozásról? Változott-e a környék, s ha igen, milyen és mekkora változást éreznek a környék lakosai?
A beküldött videóanyag időtartam maximum 10 perc, mérete legfeljebb 500MB lehet.
(Alkoholmentes övezet, vendéglátó egység például a Teleki Téri Piac, Cserpes Tejivó)

3. VERS és PRÓZA: “Az alkohol oldja…”
Bár a reklámok és kortársak általában csak az alkoholfogyasztás előnyeit hangsúlyozzák, tudjuk, hogy a túlzott és rendszeres alkoholfogyasztás nem csak egy-egy múlandó estét fenyeget: hazánkban az alkoholizmus évente több száz balesetet és tragédiát okoz, s több ezer családot, megélhetést, tehetséges életet és emberi kapcsolatot mar szét. Az alkohol tehát nem csak a gátlásokat oldja, de életeket, kapcsolatokat is.
A témához kapcsolódóan az alábbi kérdéskörökben várjuk a cikkeket, esszéket és verseket:
I. A túlzott és mértéktelen alkoholfogyasztás egyéni és társadalmi veszélyei
II. Szabadság és szórakozás ártalom nélkül: Neked mi a pozitív szenvedélyed? Mi mindent ad, amit mások az alkoholban keresnek?

A pályázaton részt vehet minden 14. életévét betöltött középiskolás diák, aki a pályázat idején VIII. kerületi köznevelési intézményében tanul.

Nyeremények:

A nyertes műalkotásokat Dr. Kocsis Máté Polgármester Úr és Dr. Sára Botond Alpolgármester Úr felajánlásából Apple okos eszközökkel, a további helyezetteket trendi ajándéktárgyakkal jutalmazzuk! A legjobb alkotások helyet kapnak a jozsefvaros.hu és az alkoholstop.hu weboldalakon és a Facebook oldalán. A benyújtott pályázatokat valamennyi médiamegjelenésben név szerint említjük.

A beérkezett pályaműveket a Heim Pál Alapítvány és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti VIII. Tankerületének delegáltjaiból álló három tagú zsűri bírálja el.

A pályázat beküldésének módja:

Az elkészült művek másolatát vagy a webre feltöltött változat linkjét e-mailben a [email protected] címre várjuk. Az e-mailben kérjük feltüntetni:

– az alkotó(k) nevét
– születési dátumát
– email és mobil elérhetőségét
– iskola és osztály megjelölését
– az alábbi nyilatkozatot: “Alulírott XY (szül hely és dátum, anyja neve) hozzájárulok, hogy az általam beküldött kreatív anyagot a pályázatot kiíró Heim Pál Alapítvány és a Józsefvárosi Önkormányzat társadalmi célú kommunikációjában felhasználja, s abból saját másolatot tároljon.”

Benyújtási határidő: 2015. október 23. 18:00
Eredményhirdetés és díjkiosztó időpontja, helyszíne: 2015. október 27. 15:00
H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ (1085 Budapest, Horánszky u. 13.)

Az eseményen az egészséges szórakozást, tudatos életet támogató civil szervezetek is be-mutatkoznak. Az eredményhirdetést követően, mindenkit örömmel várunk a pályázat témáiról szóló kötetlen beszélgetésre!

Translate »