KIHIRDETTÜK AZ ALKOHOLSTOP KREATÍV PÁLYÁZAT GYŐZTESEIT

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Az I. Országos Alkoholmentes Nap részeként a Heim Pál Alapítvány pályázatot hirdetett a józsefvárosi középiskolásoknak, hogy egyedi formában fogalmazhassák meg gondolataikat az alkoholfogyasztás veszélyeiről. A díjakat az I. Alkoholmentes Nap napján, október 27-én a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban adtuk át.

A rendezvényen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat fontosnak tartja, hogy megakadályozhatóak legyenek a szenvedélybetegségből adódó problémák.

„A mi tisztünk és feladatunk csatlakozni minden olyan programhoz és felhíváshoz, amely megelőzheti a szenvedélybetegségek kialakulását vagy segíteni tud ezek kezelésében. Jó irány, amit a Heim Pál Alapítvány ebben a kerületben vállalt: a figyelemfelhívás, a szakmai előadások, a párbeszéd, a fiatalokhoz való üzenet eljuttatása” – mondta Sára Botond.

Heim Pál, az alapítvány stratégiai igazgatója arra biztatta a jelenlévő fiatalokat, hogy sose feledjék el, honnan jöttek, mik a gyökereik, mutassanak példát és vállalják büszkén stabil értékrendjüket.

A pályázat első helyezettje vers és próza kategóriában Takács Holló, fotó és grafika műfajban pedig Szűrös Márton lett, mindketten a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

További díjazottak fotó és grafika kategóriában Albert Dominika és Berki Ernő a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A vers és próza kategória további helyezettjei pedig Szépkúti Fanni, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulója, és Szabó Bianka a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója.

A nyertesek, Kocsis Máté polgármester és Sára Botond alpolgármester felajánlásából, Apple okoseszközökkel gazdagodtak, és a további helyezetteket is értékes ajándéktárgyakkal jutalmaztuk.

Somody Beátát, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium rajztanárnőjét kiemelkedő munkájáért különdíjjal, a Heim Pál Alapítvány Egészség Díjával tüntettük ki.

Translate »