Karácsonyi céges bulik- Ne legyen kellemetlen a másnap!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Elérkezett a céges bulik ideje! Ezeket az eseményeket azért rendezik, hogy az egész évi közös munka után mindenki jól érezze magát. Érdemes azért néhány tanácsot megfogadni, ha nem akarjuk, hogy az „ereszd el a hajam” buli után kellemetlen legyen másnap bemenni dolgozni.

Hiányzás: természetesen van olyan ok, ami miatt valakinek ki kell hagynia a bulit, de ha azért nem megy el valaki, mert nincs kedve vagy nem kedveli a munkatársait, akkor könnyen rásüthetik a bélyeget, hogy ő kívülálló, aki nem is érdekelt a közös munka sikerében. Tanácsos legalább annyi időre megmutatkozni, míg a közvetlen munkatársaival megisznak egy italt vagy kávét.

Tánc közben küldött jelek: a táncparkett egy igazi flörtölési zóna, ami akár veszélyessé is válhat, ha félreérthető vagy éppen provokatív jeleket küldünk táncpartnerünk felé. Egy kedves mosolyt persze nem fognak szexuális zaklatásként értelmezni, de a tánc közben eltévedt kéz már zavaró lehet. A munkatársakkal lejtett tánc maradjon csak szórakozás, ne a Dirty Dancing egyik epizódja.

Rágalmazás: a pletykák elkerülhetetlenek egy nagyobb társaságban. Ha belefut egy terjesztőbe, és végig kell hallgatnia valakinek a rágalmazását, a kibeszélését, akkor semmiképpen ne szálljon be a beszélgetésbe, egyszerűen maradjon barátságos, vagy lépjen le tőle valamilyen ürüggyel.

Kritika: egy céges buli nem egyenlő a barátokkal tartott szórakozással. Itt ugyanúgy meg kell tartani a távolságot egymástól, ahogy azt a munkahelyen tesszük. Ez azonban nehéz lehet a második pohár ital után, feloldódott hangulatban már könnyebben a szánkra jönnek az őszintébb, kritikus szavak is. Ügyeljen arra, hogy ilyenkor se bántson meg senkit, mert bármennyit is ivott a kritizált, ő biztosan emlékezni fog rá.

Tabuk: a munkahelyi problémákról ne beszéljen! Mindenki szeretne kikapcsolódni azon az estén, és valószínűleg a probléma megoldását sem akkor fogják megtalálni. Érdemes inkább abba fektetni az energiát, hogy kapcsolatot építsen! Ugyanez vonatkozik a béremeléssel kapcsolatos témára is. Ne a pultot támasztva beszélgessünk erről a főnökkel, tudni kell, hogy minek hol a helye. Minden a munkaügyekkel kapcsolatos témát el kell felejteni aznap estére, ne bosszantsa ezzel a kollégáit, hisz ki vágyik erre?

Szabad önfeledten bulizni, de tanácsos tudni, hogy hol a határ. Ne igyunk többet, mint a főnökünk. J Az ital okozta rosszullét pedig teljes mértékben kerülendő!

Translate »