HEIM PÁL JÓZSEFVÁROSI ISKOLÁKBA LÁTOGATOTT

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Heim Pál Október 14-én az I. Országos Alkoholmentes Nap keretében meghirdetett pályázat kapcsán több józsefvárosi középiskolát is meglátogatott.

A Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium a már kész pályaművekkel díszített folyosóval várt minket. Egy meglepően őszinte beszélgetés szem- és fültanúi lehettünk az iskola hangulatos könyvtárában. Az a nyíltság, amellyel a diákok reagáltak Heim Pál nagyszerű kérdéseire, alátámasztotta álláspontunkat, miszerint a tiltás eszközeivel élni nem célravezető, perspektívát kell mutatni a fiataloknak és jó példával kell elől járni.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium és a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói is nyitottak voltak a beszélgetésre és a közös gondolkodásra. Szóba jöttek az életcélok, az álmok, a szerelmek…

A diákok úgy szóltak hozzá ezekhez a fontos témákhoz, hogy talán észre sem vették a minden mondat mögött meghúzódó üzenetet: Az élet szép, az élet nehéz, de kitartó munkával, felelősségteljes hozzáállással elérhetjük, amit szeretnénk. Fontos, hogy szenvedéllyel éljük életünket, szeressük, amit csinálunk, és a társasági együttlétek, a családdal, barátokkal együtt töltött idő valami olyan pluszt adjon hozzá a hétköznapokhoz, amelyekből erőt meríthetünk.

Október 23-ig 18:00 óráig várjuk a pályaműveket fotó, grafika, videó, vers és próza kategóriában.

Translate »