Drogszemüveg a Fordtól

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Nem csak alkohol, hanem kábítószer hatása alatt is rendkívül veszélyes a volán mögé ülni, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb országban ez bűncselekménynek számít. A Ford most egy speciális eszközzel mutatja be, hogy milyen hatással bír a cselekvőképességre, ha ilyen állapotban indul valaki útnak.

A felmérések szerint Európában a 15-24 éves korosztályból legalább 8,8 millióan használtak cannabist és 2,3 millióan a keménydrognak számító kokaint is kipróbálták már. Csak Nagy-Britanniában évente legalább 200-an halnak meg közlekedési balesetben azért, mert a sofőr kábítószer hatása alatt vezetett.

A Ford egy új kampányt indított a fiatalok számára, hogy megtapasztalják, milyen veszélyekkel jár, ha akár sofőrként, akár utasként drog hatása alatt autóba ülnek. Ehhez kifejlesztettek egy speciális öltözetet a német Meyer-Hentschel Intézettel, a Drog Driving Suit-ot.

Érdemes megnézni a videót, amelyben jól látszik, hogy a speciális szemüveggel, illetve kézre és lábra szerelt kiegészítőkkel miként sikerült végrehajtani a próbálkozóknak a különböző manővereket. Jól látható, hogy mennyire megváltozik az ember reakcióideje, érzékelése, mozgása, ha tudatmódosító szerek hatása alá kerül.

Translate »