Csökkennek a különbségek az alkoholfogyasztásban a nők és a férfiak között

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Egy új tanulmány szerint, legalábbis az Egyesült Államokban, a női alkoholfogyasztás rohamosan kezdi utolérni a férfiakét.

Régóta igaz, hogy a férfiak többet isznak, mint a nők; ez az állítás mostanáig a történelem folyamán mindig, és a világon mindenhol érvényes maradt – írja a Pioneer News.

Egy új, a National Institutes of Health-nek a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism-a (A Nemzeti Egészségügyi Intézeteknek az Alkoholabúzus és Alkoholizmus Nemzeti Intézete) által publikált tanulmány szerint legalábbis az Egyesült Államokban a női alkoholfogyasztás rohamosan kezdi utolérni ugyanazon függőségnek a férfiaknál megfigyelhető mértékét.

„Azt tapasztaltuk, hogy ebben a vizsgált időszakban az aktuális alkoholfogyasztás [az elmúlt évben legalább egyszer italozott], a »nem alkoholmentes« napok havi száma, az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó betegségek kritériumainak teljesülése, illetve az elmúlt évben alkoholos befolyásoltság alatt történő vezetés tekintetében a nők és a férfiak közötti különbségek csökkentek” – magyarázta a National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) vezető tudományos tanácsadójaként Aaron White.

„A férfiak továbbra is több alkoholt fogyasztanak, ám a férfiak és a nők közötti eltérések egyre kisebbek.” Mint ahogy azt George F. Koob, PhD, az NIAAA igazgatója megjegyzi: „A tanulmány alátámasztja mindazt, amit bizonyos nemrég publikált jelentések a férfiak és a nők alkoholfogyasztási mintáinak Egyesült Államok-beli változásáról sugallnak” hozzátéve, hogy egyre több a bizonyíték a nők növekvő alkoholfogyasztását illetően.

A szakember szerint mindez azért is aggasztó, mert a nők alapvetően számos, az alkohollal kapcsolatos egészségügyi hatásra fogékonyabbak a férfiaknál. Ezek magukban foglalják a májgyulladást, bizonyos szív- és érrendszeri betegségeket, a neurotoxicitást és a rákot is.

Forrás: http://www.turizmusonline.hu

Translate »