Csodabogarak: bemutatkozik a világhírű Csakazértis SE

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

A szegedi Csakazért SE utánpótlás csapatában, a Békáknál egészséges és fogyatékkal élő gyerekek együtt sportolnak: csak azért is megmutatják, hogy sérülten is lehet sportolni, akár láb, lábak nélkül is.

A gyerekek nagyon odateszik magukat az edzésen, egy pillanatra sem állnak meg, láthatóan minden pillanatát rendívül élvezik, és szinte csüggenek edzőjük, Petró János szavain.


Képek az edzésről – Fotók: Facebook

A csapat egyik tagjának, Boginak még az anyaméhben elhalt a jobb lába, amit később amputálni kellett. Ennek ellenére a kislánynak elképesztő energiája van, az összes gyakorlatot megcsinálja, és mindig az élen van. Egy pillanatra sem áll meg, ha a labdával éppen nincs dolga, lenyom pár fekvőtámaszt, vagy felmászik a bordásfalra, és azon gyakorol.

Csabi még hároméves sem volt, mikor egy balesetben elvesztette a lábait. Nem szereti, ha segítenek neki, amit csak lehet, maga szeret megoldani. Az edzéseken sokszor ott van a testvére is, a két fiú nagy összhangban dolgozik együtt a pályán. Csabi hatalmas tehetségnek számít, a paralimpiai bajnok bosnyák válogatott szövetségi kapitánya is el akarta csábítani. “Csak adjátok oda nekem ezt a fiút és 10-15 év múlva olimpiai bajnokként hozom vissza!” – mondta a kis játékosról.

A Csakazért SE Békáiról az idei év elején készített egy szívmelengető riportot a Délmagyarország. Ennek része volt egy rövid videó is, amit Petró János is kitett a csapat Facebook-oldalára. Már ott is hatalmas sikert aratott: a 267 lájkolóval rendelkező oldalról több mint 30 ezren látták. Óceániától Palesztináig, Argentínától Olaszországig osztották meg.

Ezután a videó készítője, Németh Róbert gondolt egy nagyot, és megkereste a videóval a világ egyik legnépszerűbb, 180 ezer rajongóval rendelkező röplabdás Facebook-oldalát. A Volleyball Addicts brazil származású szerkesztőjének szerencsére megtetszett a videó, és ki is posztolta a Facebookra. A 180 ezres oldalon közel 280 ezren nézték meg, több mint 6 ezren osztották meg.

 

szeretlekmagyarorszag.hu

Translate »