Az alkoholizmusról készült részvételi színházi előadás

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

A győri székhelyű RÉV Színházi és Nevelési Társulat Kovács János felnövekedése és bukása 14 stációban elmesélve című részvételi színházi előadása december 9-én, 19 órai kezdettel a MU Színházban vendégszerepel. 

Magyarországon a becslések szerint közel egy millió alkoholista él, minden tágabb családban akad alkoholbeteg, szinte nincs család, amelyik ne lenne érintett. Ugyanakkor a közoktatásban, iskolai környezetben, nevelési helyzetekben alig esik szó az alkoholfogyasztásról, ha mégis, akkor a problémának leginkább a tiltás, elrettentés aspektusa jelenik meg. Bár az alkoholfogyasztás mindennapi jelenség, az alkoholizmus mégis tabutéma a közbeszédben.

A társulat így nyilatkozik az előadásról

A RÉV Színházi Nevelési Társulat új komplex programjában arra teszünk kísérletet, hogy művészeti eszközök segítségével feltörjük ezt a tabut, és lehetőséget adjunk a résztvevők számára, hogy színházi formák és drámás módszerek segítségével közösen gondolkodhassanak az alkoholfogyasztás okairól és következményeiről.

Az előadás a tiltások helyett kérdéseket tesz fel, ítélet helyett sok szempontú értelmezést kínál a nézők számára. Programunk célja, hogy a résztvevők tanulmányozhassák és mélyebben megérthessék az alkoholfogyasztás személyes és társadalmi vonatkozásait. Az előadás és az interaktív játék középpontjában két fontos kérdést helyeztünk:

  • Mire használják az emberek az alkoholt?
  • Mit tesz az emberrel az alkohol?

Az előadás ideje 180 perc, egy szünettel.

Forrás: http://szinhaz.hu/budapest/62823-az-alkoholizmusrol-keszult-reszveteli-szinhazi-eloadas

Translate »