Amit mindenképpen kerülni kell: kommersz alkoholok!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy amit eszünk-iszunk, azok vagyunk. Tiszteljük magunkat és a testünket annyira, hogy nem fogyasztunk rossz minőségű, egészségtelen alapanyagokból készült élelmiszereket, és bizonytalan eredetű italokat!

A cikk apropója egy oroszországi eset, ugyanis az utóbbi két hétben minimum 25-en haltak meg az ország különböző régióiban, többnyire interneten rendelt „márkás”, de hamisítottnak bizonyult italoktól. A kommersz alkoholok nemcsak butítanak, de ölnek is. A legutolsó áldozatok például márkás whisky helyett valójában metilalkoholt fogyasztottak.

Az alkoholfogyasztás valószínűleg egyidős az emberi kultúrával, természetes hát, hogy összekötjük ünnepeinkkel, különleges alkalmakkal. A probléma csupán az, hogy amíg a tokaji aszú a világ minden komolyabb italkereskedésének polcain megtalálható, addig a statisztikákat böngészve azt látjuk, hogy az egy főre jutó alkoholfogyasztásban Európában a negyedikek, de a májzsugor miatti halálozásban toronymagasan az elsők vagyunk (bőven lehagyva a rossz hírű Romániát és Oroszországot is), ami arra utal, hogy nálunk az átlagnál rosszabb minőségű szeszből isznak sokat az emberek.

Legyen különleges, ha fogyasztunk! Koccintsunk a barátainkkal, a szeretteinkkel, élvezzük együtt a zamatokat, legyünk együtt büszkék a méltán világhírű borainkra, amelyeket nyugodt szívvel fogyaszthatunk, mértékkel, akár rendszeresen is!

Translate »