Amikor vak vezet: tárlatvezetés látássérültekkel

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

A speciális tárlat szervezőinek célja, hogy a látássérült és a vak emberek interaktív módon együtt váljanak a kiállítás közönségévé a látókkal. A tapintható kiállításon kortárs képzőművészek, iparművészek alkotásai, látás-, hallássérült alkotók műveit mutatják be.

A dombóvári megnyitó résztvevői hat látássérült tárlatvezető segítségével ismerkedhettek meg a tárlat anyagával. A látók bekötött szemmel haladtak, tapintással ismerték meg a kiállított tárgyakat, míg látássérült társaik az alkotásokról és a művészekről meséltek nekik.

A megnyitó vendégeit Müller Ádám gyűjteményvezető köszöntötte, majd átadta a szót Soltész Miklósnak, az Emberi Erőforrások Minisztérium államtitkárának, a kiállítás fővédnökének, aki beszédében arra buzdította a családokat, pedagógusokat, hogy hozzák el a gyerekeket a kiállításra, hiszen ez hozzájárulhat a felnövekvő generáció szociális érzékenységének kialakulásához.

A Kézzelfogható Alapítvány célja a látássérültek társadalmi rehabilitációja a művészetek segítségével.

A kiállítás március 26-ig látogatható. A szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők a tervezett látogatás előtt három nappal jelezzék látogatási szándékukat a 70/383-7766vagy a 20/284-0822 telefonszámok valamelyikén.

Az Alapítvány számos hasonló alkalmi és rendszeres programot szervez, május 8-án például a fehércsurgói Károlyi Kastélyban vezetnek minket végig a Kézzelfogva képzett és gyakorlott láttássérült vezetői.

teol.hu

Translate »